Direct naar de inhoud.

De Jonge Safety

De Jonge Safety is een Arbo-Adviesburo gespecialiseerd in het uitvoeren en toetsen van de wettelijk verplichte Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E). Ook als u zelf een RI&E heeft opgesteld kunnen wij deze voorzien van een wettelijk erkend toetsingsrapport. Elke werkgever dient volgens de Atrbeidsomstandigheden wet artikel 5 een actuele (en getoetste) RI&E hebben.

Indien een bedrijf VCA gecertificeerd is dient het bedrijf m.b.t. arbeidsomstandigheden ondersteuning te krijgen door  een V&G functionaris. Door het inhuren van onze Veiligheidskundige kan u voldoen aan deze eis.

Wij willen een belangrijke schakel zijn tussen de Nederlandse Arbeidsinspectie (vanaf 1-1-2022, voorheen was dit de Inspectiedienst SZW) en het bedrijfsleven. In ons logo wordt dit symbolisch weergegeven door de gouden schakel. Hoofdzakelijk ligt ons werkgebied in de noordelijke provincies: Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Gelderland, maar wij ondersteunen ook bedrijven die gevestigd zijn in het zuiden of westen van het land.

Deskundigheid

De Jonge Safety is naast Middelbare Veiligheidskundige (MVK, 2003) ook een gecertificeerd Hoger Veiligheidskundige (HVK, vanaf 2007). Omdat de vooropleiding MTS en HTS werktuigbouwkunde is, is er naast Veiligheidskundige ook Technische kennis aanwezig waardoor de adviezen niet alleen theoretisch maar ook praktisch uitvoerbaar zijn. De oorzaak van de meeste ongevallen gebeuren door het werken met Arbeidsmiddelen, de inrichting van de Arbeidsplaats gevolgd door het werken met Gevaarlijke stoffen. Door de technische vooropleiding is voldoende kennis aanwezig m.b.t het werken met deze Arbeidsmiddelen en de inrichting van de Arbeidsplaats. Wij denken heel erg met u mee.

Een RI&E moet (meestal) getoetst worden door een gecertificeerde kerndeskundige. Dit is iets anders dan een geregistreerde Veiligheidskundige. Kijk op de webpagina “Toetsing RI&E” of uw RI&E ook getoetst moet worden.

Een gecertificeerde kerndeskundige kan zijn:

 • een Arbeids- en Organisatiedeskundige,
 • een Arbeid hygiënist,
 • een geregistreerde bedrijfsarts (BIG geregistreerd)
 • of gecertificeerde Hogere Veiligheidskundige.

Het is dus geen verplichting dat u RI&E getoetst moet worden door een gecertificeerde Arbodienst. Op de site: sbca.nl arbodiensten.pdf  kan men zien of een Arbodienst gecertificeerd is. Niet elke dienstverlener is gecertificeerd. Zorg er wel voor dat u voldoet aan de wettelijke verplichtingen. Uit een onlangs gehouden onderzoek “Stelselonderzoek Toets de Toetser aan toetsing RI&E” van de Inspectie SZW blijkt dat 18% van de opgestelde toetsingsrapporten getoetst worden door ondeskundigen. Toetsingen door bedrijfsartsen zijn ook vaak onvolledig of niet betrouwbaar. zie: Stelselonderzoek Toets de Toetser

De Jonge Safety kan een RI&E inclusief toetsingsrapport voor u uitvoeren maar ook de RI&E die door u zelf is opgesteld voorzien van een erkend toetsingsrapport.

Wij hebben voor de volgende branches een RI&E uitgevoerd:

 • Vleesverwerkende industrie
 • Metaalverwerkende industrie
 • Papier verwerkende industrie
 • Tapijtfabrieken
 • Mechanisatiebedrijven
 • Installatiebedrijven
 • Scholen (zowel basisscholen (PO) als VO)
 • Zorginstellingen
 • ICT bedrijven
 • Bakkerijen
 • Hotels
 • Winkels
 • Waterschap

Daarnaast kunnen wij een aanvullende RI&E Arbeidsmiddelen voor u uitvoeren, een Toolbox voor u organiseren, een Bedrijfsnoodplan voor u opstellen, u helpen bij het opstellen van een V&G Plan of u helpen met het introduceren van een Taak-Risico-Analyse (TRA).

Cursus VCA

De Jonge Safety heeft de laatste jaren, met een heel goed resultaat, tientallen cursussen VCA en VCA VOL gegeven. Het slagingspercentage ligt meestal tussen 85-100%. Wij kunnen deze cursussen ook voor u organiseren, waarbij u zelf bepaald of deze cursus in 1 of 2 dagen gegeven moet worden. Als de cursus in 2 dagen gegeven wordt is er ook voldoende tijd beschikbaar om naast het halen van het VCA-certificaat ook aan het veiligheidsbewustzijn van de medewerkers te werken.

De prijs zal u zeker meevallen.  Een incompany 1 daagse cursus met 10 personen kost ca. € 1500,– incl. boek en landelijk examen, excl. BTW en reiskosten. Dat is maar € 150,– per deelnemer. Deelnemers 11 t/m 15 kunnen deelnemen voor maar € 100,– p.p. Vergelijk gerust mijn tarief met een vergelijkbare aanbieder.

De Jonge Safety is geregistreerd docent in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs. Indien u bedrijf ook over een CRKBO registratie beschikt kan ik deze cursus ook voor u verzorgen zonder BTW in rekening te brengen.

docent VCA VCA VOL CRKBO BTW cursus De Jonge SafetyNeem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wij onderzoeken momenteel ook of de cursisten in aanmerking kunnen komen voor code 95. Indien dit gerealiseerd is zullen zij dat op onze site vermelden. Ook zullen wij dit op twitter vermelden. http://twitter.com/dejongesafety

twitter dejongesafety